Продукти

Селекция първокачествени салами

Вентричина

Вентричината е перла в короната на италианските салами. Произвежда се в селцето “Кронялето”, което се намира в провинция Терамо. Вентричина се приготвя от чисто свинско месо, с добавка от хляб, чесън, портокалови кори, сладки и люти чушки и розмарин. Невероятният вкус на този салам е любим на италианците от много векове. В миналото той е бил еднакво харесван, както от обикновените селяни, така и от кралете на Неапол.

Пепероне

Пепероне е пикантен италиано-американски вид салам, прави се от най-доброто свинско и говеждо месо.Той е характерен мек, леко опушен и оцветен в ярко червено салам. Пеперони е потомък на пикантни салами от Южна Италия, като salsiccia, Неаполитанската piccante, или soppressata, от Калабрия.

Чоризо

Чоризо, познат още като чорисо, е пикантен колбас с наситен червен цвят. Според едни чоризо произхожда от Испания и Португалия, според други – Мексико.Чоризото се прави от свинско месо, нарязано на едри късове. Към него се добавят солидни количества червен пипер (сладък или лют в зависимост от вкуса). От тук идва и наситеният червен цвят. Чоризото се пълни в естествени черва.